Meld je sloopauto online aan en verdien geld!!!

Start met je kenteken

Met je kenteken ontvangen wij de gegevens van je auto, zo kunnen wij een nauwkeurig bod doen.

Ontvang gratis het hoogste bod

Onze ervaren medewerkers halen het maximale uit je auto. Leeftijd en conditie maakt niet uit.

Gratis ophaalservice en vrijwaring

Dagelijks rijden onze 30 vrachtwagenchauffeurs door het land die je auto snel ophalen en RDW vrijwaren. De kosten voor het ophalen én het vrijwaren nemen wij voor onze rekening.

Bij ophalen direct uitbetaald

Verkoop zonder gedoe! De afgesproken prijs betalen we je direct, afspraak is afspraak.

Verkoop snel je auto Vrijblijvend het hoogste bod op je auto
Draag bij aan een beter milieu en verkoop je auto nu aan het grootste en duurzaamste autodemontagebedrijf van Nederland.
Trust items Je aanvraag is beveiligd. Je gegevens worden niet gedeeld met anderen. Van der Ven Auto's is marktleider in de autodemontage branche en is als familiebedrijf betrokken bij je privacy.
Verkoop snel je auto Vrijblijvend het hoogste bod op je auto. Vul de velden in om een bod te ontvangen voor de met kenteken .
Draag bij aan een beter milieu en verkoop je auto nu aan het grootste en duurzaamste autodemontagebedrijf van Nederland.
Trust items Je aanvraag is beveiligd. Je gegevens worden niet gedeeld met anderen. Van der Ven Auto's is marktleider in de autodemontage branche en is als familiebedrijf betrokken bij je privacy.
Gefeliciteerd Je aanvraag is correct ontvangen. De Taxatie wordt uitgevoerd door: Van der Ven Auto's. Je ontvangt zo snel mogelijk de taxatie. Wil je NU een bod? Bel ons dan direct op 0165 523 911
  • Certified Clients

Autodemontage anno 2015, De Autosloperij van Nu!

We weten allemaal dat als je oude auto het heeft begeven, deze op een gegeven moment op de sloop belandt. De autosloperij, het autokerkhof, is de laatste rustplaats voor uw auto. Maar wat doet de autosloperij nu met uw sloopauto. Verschillende soorten auto’s worden naar het sloopbedrijf gebracht. Dit kan zijn doordat de auto bij een verkeersongeval is betrokken geweest of omdat het voertuig wegens ouderdom niet rendabel meer is om te repareren.

Wat doet de sloperij met sloopauto

Wanneer de auto het demontagebedrijf wordt binnen gebracht worden eerst alle schadelijke en milieu verontreinigende stoffen verwijderd. Dit gebeurt middels een droogleg installatie waarover bijna elke sloperij anno 2015 beschikt. Hiermee kan de auto-demonteur de verschillende oliën en vetten uit het voertuig verwijderen. Naast motorolie bevindt zich nog remvloeistof en stuurbekrachtigingsolie in het voertuig. Dit zijn allemaal milieu verontreinigende stoffen die men niet in het oppervlaktewater wil tegenkomen. Is de auto al voorzien van een airconditioning dan bevindt er zich ook freon in het voertuig. Dit is een zeer milieu onvriendelijk gas wat ook in koelkasten en diepvriezers zit verwerkt. Zorgvuldige verwerking is absoluut noodzakelijk! Als laatste stap wordt de brandstoftank leeg gemaakt. Oude diesel en benzine wordt afgevoerd naar verwerkers omdat deze hoogstwaarschijnlijk is vervuild.

Sloopauto onderdelen

Het demontagebedrijf zal de nog bruikbare onderdelen proberen te verkopen. Meestal is er altijd nog wel een onderdeel dat een tweede leven kan krijgen. Maar het overgrote deel van de onderdelen wordt niet of zelden verkocht. Bijvoorbeeld een goede bestuurderstoel die wel wordt verkocht omdat juist vraag is naar een goede stoel zonder gaten. Echter blijft er dan nog wel een achterbank en een bijrijders stoel over die niet te verkopen zijn.

Recycling van bruikbare rest stoffen!

Nadat de nog bruikbare onderdelen zijn verkocht of gedemonteerd kan de auto worden afgevoerd. Wat overblijft is een deels gedemonteerd autowrak waar nog tal van materialen in zijn verwerkt. De kapotte motor wordt pas als laatste verwijderd. Vaak worden oude motoren in één container per vracht aangeboden bij metaalverwerkers. De motoren bevatten verschillende metaal legeringen maar ook aluminium. Het overgebleven autowrak bestaat niet alleen maar uit oud ijzer. Naast oud ijzer zitten er vezels en glas in het voertuig maar ook kunststof en koper. Middels een zogenaamde schredder-installatie wordt de complete auto inclusief de materialen fijn gemalen. Het maalgoed ook wel schredderafval genoemd en wordt getransporteerd naar de PST-Fabriek in Tiel.

Uw sloopauto gaat terug naar de fabriek

In deze fabriek worden door het toepassen van natuurkundige scheidingstechnieken de materialen gescheiden. De reststoffen die overblijven zijn mineralen waaronder zand en metaal gruis. Dit kan worden hergebruikt in de verwerking van wegen en asfalt. Asfalt bestaat immers uit verschillende groottes zand, steen en bitumen. Naast mineralen bevat het schredderafval ook vezels; deze vezels zijn afkomstig van stoelen, hemelbekleding maar ook in het dashboard en vloerbekleding zitten vezels verwerkt. In de auto-industrie worden kunststoffen in grote hoeveelheiden toegepast. Steeds meer onderdelen worden vervaardigd van kunststof. Deze kunststoffen zijn voornamelijk polypropyleen, polyethyleen en styrenen. Deze goed te her-gebuiken materialen worden uiteindelijk weer als granulaat op de markt gebracht. Naast kunststoffen bevinden zich ook glas, ijzer en koper in het schredderafval. Ook deze stoffen kunnen na scheiding in de fabriek goed als granulaat worden door verkocht aan de industrie.

Al met al heeft deze duurzame ontwikkelingen ervoor gezocht dat de autodemontage branche een zeer milieu bewuste sector is geworden. Met de verwerking van schredderafval word 95% van uw oude auto hergebruikt. Hiermee loopt Nederland voorop als het gaat om het behalen van EU doelstellingen.

1

Online aanmelden.

Online aanmelden.

U kunt 24 uur per dag 7 dagen per week uw auto online aanbieden bij de sloopautoopkoper.nl

Lees meer
2

Direct contant geld!

Direct contant geld!

Gaat u akkoord met ons bod ? Dan krijgt u bij de overdacht van uw auto direct betaald. Per bank is ook mogelijk.

Lees meer
3

Gratis opgehaald

Gratis opgehaald

Onze chauffeur maakt met u een ophaal afspraak. De auto wordt bij u aan huis opgehaald u auto wordt direct gevrijwaard.

Lees meer