APK verlopen of afgekeurd

Als de apk is verlopen van uw auto dan heeft u een probleem! U riskeert een boete en mag ook niet meer met de auto rijden. Echter hoe vaak moet u uw auto APK laten keuren en wanneer en waar? Als u een auto heeft dan is het belangrijk om te zorgen dat u de APK op tijd laat uitvoeren. Afhankelijk van het soort brandstof en hoe oud de auto is, is het nodig om uw auto ieder jaar te laten keuren. Als u bijvoorbeeld een benzine auto heeft dan dient de auto na vier jaar gekeurd te worden (als hij nieuw is) en daarna iedere twee jaar. Als de auto acht jaar of ouder is, dan dient de auto ieder jaar gekeurd te worden. Voor diesel of LPG (autogas) geldt dat u de auto na drie jaar moet laten keuren en dan jaarlijks. Auto’s van voor 1960 zijn trouwens vrijgesteld van de APK plicht.

Wanneer moet u uw auto laten keuren?

U kunt uw auto twee maanden voor de APK datum laten keuren. Zo heeft u voldoende tijd om de auto te laten repareren als dat nodig is. Als u het twee maanden van te voren laat doen dan blijft de APK datum gewoon zoals hij was. Als u het echter eerder dan deze twee maanden laat doen, dan verschuift de APK datum. Dat is dus eigenlijk niet slim of verstandig.

Een boete? omdat uw auto geen APK Heeft

Als de APK datum van uw auto is verlopen en u heeft uw auto niet laten keuren, dan krijgt u automatisch een boete van het CJIB (centraal justitieel incasso bureau). Ze worden op dezelfde manier verwerkt als een verkeersboete. En boetes zijn nooit leuk!

Wat als het teveel geld kost om de auto te laten keuren?

Als u geen geld heeft om de auto te laten keuren of om de reparatie te betalen om de auto door de APK te krijgen, dan kunt u het beste overwegen om de auto te verkopen. U kunt dan een bod op uw auto krijgen en besluiten om deze te accepteren. Ons bod is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets

Waar verkoopt u uw auto zonder APK?

Misschien zou u verwachten dat u de auto moeilijk kunt verkopen. En dat is vaak het geval. U kunt echter bij de sloopautoopkoper altijd een gratis en vrijblijvend bod op uw auto krijgen. Een bod op uw auto met een verlopen APK. Wees slim en zorg dat u nog voor de vervaldatum van de APK uw auto heeft verkocht! Zo voorkomt u in ieder geval de boete!

Auto Verkopen

Meld hier uw auto aan en ontvang een bod.

    Ik accepteer de algemene voorwaarden

    Bel voor een direct bod :

    • 085-0644882 van 8:00 t/m 20:00

    Onderdelen zoeken

    Vul je kenteken in en vind je juiste onderdeel.